fbpx

Όροι χρήσης & Προστασία προσωπικών δεδομένων

Ταυτότητα ιστοσελίδας

Η ιστοσελίδα ανήκει στον Ομάδα Εθελοντισμού «Στήριξη», Αθήνα, τηλέφωνο 6970918680.

Η επιχείρηση συμμορφώνεται με το νέο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ (ΕΕ) 2016/679 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 27ης Απριλίου 2016 (αναθεωρήθηκε 23/5/2018 και τίθεται σε ισχύ από 25/5/2018) για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών και την κατάργηση της οδηγίας 95/46/ΕΚ (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων). Εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για τον νέο νόμο.

Συλλογή δεδομένων

Συλλέγουμε τη διεύθυνση IP του επισκέπτη και την τεχνική ταυτότητα του προγράμματος περιήγησης του επισκέπτη, για να βελτιώσουμε την εμπειρία χρήσης και να βοηθήσουμε στην ανίχνευση ανεπιθύμητων μηνυμάτων και παραβιάσεων ασφαλείας.
Επίσης συλλέγουμε τα στοιχεία που μας στέλνετε σε φόρμες επικοινωνίας για όσο χρόνο απαιτείται για την αποστολή τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε εμάς.

Φόρμες επικοινωνίας

Όταν γράφετε σε φόρμες επικοινωνίας συλλέγουμε τα στοιχεία που μας δίνετε ζητώντας κάθε φορά να συναινέσετε στην αποστολή αυτών των πληροφοριών σε εμάς για τον σκοπό που αναφέρεται.

Cookies

Δεν χρησιμοποιούμε cookies.

Υπηρεσίες ανάλυσης επισκεψιμότητας

Χρησιμοποιούμε υπηρεσίες ανάλυσης της επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας μας (Google analytics), οι οποίες καταγράφουν και αποθηκεύουν δεδομένα για τις επισκέψεις σας σύμφωνα με τις κατά περίπτωση όρους προστασίας των προσωπικών δεδομένων που δημοσιεύουν. Μπορείτε να αποταθείτε στην Google για περισσότερες πληροφορίες.

Xρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες αυτές για να έχουμε μια απεικόνιση γενικών δεδομένων για τις επισκέψεις του συνόλου των επισκεπτών στην ιστοσελίδα μας.

Κοινοποίηση δεδομένων σε τρίτα μέρη

Δεν μοιραζόμαστε ούτε κοινοποιούμε εκούσια τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών μας σε τρίτους. Στις περιπτώσεις που το κάνουμε, το κάνουμε είτε με τη συγκατάθεσή σας, είτε επειδή είναι απαραίτητο για να μπορέσουμε να εκτελέσουμε τις παραγγελίες σας (πχ την διεύθυνση σας στα ΕΛ.ΤΑ ή σε εταιρείες courier), είτε επειδή πρέπει να συμμορφωθούμε με τους νόμους που ισχύουν.

Διατήρηση δεδομένων

Τα στοιχεία που μας αποστέλλετε σε φόρμες επικοινωνίας δεν διατηρούνται στην ιστοσελίδα μας για περισσότερο από 26 μήνες. Ενδέχεται ωστόσο να αντιγραφούν και να διατηρηθούν σε άλλα συστήματα που χρησιμοποιεί η εταιρεία μας, εφόσον γίνεται πελάτης μας, για όσο χρόνο απαιτεί η εξυπηρέτησή σας από εμάς.

Δικαιώματα των δεδομένων σας

Εάν έχετε δημιουργήσει λογαριασμό σε αυτόν τον ιστότοπο, μπορείτε να ζητήσετε να λάβετε ένα εξαγόμενο αρχείο των προσωπικών δεδομένων που διατηρούμε για εσάς, συμπεριλαμβανομένων τυχόν δεδομένων που έχετε παράσχει σε εμάς. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε να διαγράψουμε τα προσωπικά δεδομένα που διατηρούμε για εσάς. Αυτό δεν περιλαμβάνει δεδομένα που είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε για διοικητικούς, νομικούς ή λόγους ασφαλείας.

Επιγραμματικά τα δικαιώματά σας είναι τα ακόλουθα:

α) το δικαίωμα στην ενημέρωση και την πρόσβαση στα δεδομένα σας που επεξεργάζεται ο ιστότοπός μας

β) το δικαίωμα στον περιορισμό της επεξεργασίας των δεδομένων σας,

γ) το δικαίωμα διόρθωσης και διαγραφής μέρους ή του συνόλου των προσωπικών σας δεδομένων, και

δ) το δικαίωμα αντίταξης, δηλαδή να προβάλλετε αντιρρήσεις στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.

Εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για τα δικαιώματά σας σύμφωνα με το νέο νόμο.

Προστασία δεδομένων

Η ασφάλεια του ιστότοπου και των στοιχείων σας είναι πρωταρχική μας φροντίδα, για αυτό και προστατεύονται από συγκεκριμένα συστήματα ασφάλειας του δικτυακού τόπου μας που εξασφαλίζουν ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.

Ο δικτυακός τόπος επιτηρείται σε 24ωρη βάση από εξελιγμένα και σύγχρονα συστήματα αποτροπής εισβολών τα οποία μεριμνούν και εξασφαλίζουν την μεγαλύτερη δυνατή προστασία των δεδομένων σας με σκοπό την αποτροπή απειλών, την ενημέρωση των αρχών και την ενημέρωσή σας σε περίπτωση οποιασδήποτε παραβίασης.

Διαγραφή δεδομένων

Εφόσον ο επισκέπτης του ιστότοπου μας επιθυμεί να διαγραφούν όλα τα δεδομένα που τον αφορούν, μπορεί να επικοινωνήσει με την εταιρεία μας δια μηνύματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail) και να εξασκήσει το δικαίωμά του στη «λήθη» (right of oblivion) σε ό,τι αφορά το ηλεκτρονικό ίχνος του λογαριασμού του και των δεδομένων που δημιούργησε με την εγγραφή του και την αλληλεπίδρασή του με τον ιστότοπο μας που φυλάσσονται στους διακομιστές της εταιρείας μας.

Η εταιρεία μας θα διαγράψει εντός 7 ημερών όλα αυτά τα δεδομένα και θα ακυρώσει το λογαριασμό του επισκέπτη.

Ο επισκέπτης ανά πάσα στιγμή δικαιούται να εγγραφεί εκ νέου με νέο λογαριασμό.

Για την άσκηση του ανωτέρω δικαιώματος και εν γένει της προβολής αντιρρήσεων στην επεξεργασία προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη σύμφωνα με τον νέο ΓΚΠΔ, ο τελευταίος μπορεί να επικοινωνήσει με την εταιρεία μας τις εργάσιμες μέρες από Δευτέρα ως και Παρασκευή και ώρες 10.00 με 17.00 στο τηλέφωνο 6970918680, ή να αποστείλει μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στη διεύθυνση stirixiethelontismos@gmail.com με θέμα «Προβολή Αντιρρήσεων Επεξεργασίας Προσωπικών Δεδομένων – ΓΚΠΔ».

Αν παρ’ όλ’ αυτά εξακολουθεί να θεωρεί ότι πραγματοποιήθηκε μη σύννομη χρήση των δεδομένων του έχει δικαίωμα προσφυγής στην αρμόδια Αρχή (Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, www.dpa.gr).

Διαδικασίες στην περίπτωση παραβίασης

Σε περίπτωση παραβίασης ακολουθείται η εξής μεθοδολογία: συλλέγονται στοιχεία για την παραβίαση, τα οποία σε δεύτερο χρόνο παραδίδονται στις αρμόδιες αρχές, διακόπτεται η παραβίαση με τεχνικά μέσα, ενημερώνονται οι αρχές και τα μέρη που τυχόν έχουν επηρεαστεί από την παραβίασης και ελέγχεται το μέγεθος και το εύρος της παραβίασης, ώστε να αναφερθεί με ορθό τρόπο σε κάθε μέρος που έχει έννομο συμφέρον. Επίσης παρέχονται όλες οι διευκολύνσεις στις κατά τον Νόμο αρμόδιες αρχές για τη διερεύνηση συμβάντων παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών και των προσωπικών δεδομένων.

Λήψη δεδομένων από τρίτα μέρη

Δεν λαμβάνουμε πληροφορίες για τους επισκέπτες μας από τρίτα μέρη, με εξαίρεση τις υπηρεσίες ανάλυσης της επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας μας (Google analytics).

Αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων

Για την προστασία της ιστοσελίδας μας χρησιμοποιούμε πολλαπλά μέτρα ασφάλειας που λαμβάνουν αυτοματοποιημένες αποφάσεις σχετικά με τη φύση κάθε επίσκεψης με σκοπό τη διασφάλιση του προγραμματιστικού κώδικα και την ακεραιότητα της βάσης δεδομένων μας. Τα συστήματα αυτά ενδέχεται να μπλοκάρουν την πρόσβαση σας στην ιστοσελίδα μας. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο συμβεί, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας για να άρουμε τη φραγή.

 

Απαιτήσεις κοινοποίησης δεδομένων

Σε περίπτωση που απαιτείται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο ή από αστυνομικές αρχές ή υπάρχει επίσημη απόφαση δικαστηρίου ή ανεξάρτητης αρχής, ενδέχεται να είμαστε υποχρεωμένοι  να κοινοποιήσουμε προσωπικά δεδομένα που αφορούν στους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας.

Ενημερώσεις

Οι όροι χρήσης ενδέχεται να τροποποιούνται όταν αυτό είναι αναγκαίο. Η τελευταία ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στις 25/5/2018. Παρακαλούνται οι χρήστες της ιστοσελίδας να ανατρέχουν κατά τακτά χρονικά διαστήματα σε αυτούς, προκειμένου να ενημερώνονται για τυχόν προσαρμογές σε νέες διατάξεις της νομοθεσίας και διαφοροποιήσεις.